Medisch Pedicure N.J. Muntendam Pals
Excellent in voetverzorging op Terschelling

Mijn Specialisaties

Als gediplomeerd medisch pedicure -en lid van de branchorganisatie Provoet- heb ik me na mijn opleiding verdiept in specialisaties en technieken. Ik ben niet allen nog meer gespecialiseerd in het uitoefenen van het vak als medisch pedicure maar ik kan ook de juiste zorg voor uw voeten aanbieden welke zij nodig hebben.

De Diabetsiche voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Doordat ik als medisch pedicure gespecialiseerd ben in de behandeling van de diabetische voet kan ik de professionele hulp en verzorging bieden. Op de pagina diabetische voet kunt u meer lezen wat de medisch pedicure voor u kan betekenen.

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een medisch pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

 

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.

Voet- en onderbeenmassage

Een heerlijke behandeling die ook tot doel heeft om de doorbloeding te verbeteren en om afvalstoffen te verwijderen. Een echte oppepper! De massage kan ook als aparte behandeling gegeven worden.

 

 

Schimmeldiagnostiek

 Een schimmel geneest zelden of nooit vanzelf. Daarom is behandeling noodzakelijk. Om zeker te weten of het een schimmelinfectie is kunt u een stukje nagel of huid door ons laten afnemen. Het stukje nagel of huid wordt dan opgestuurd naar het laboratorium voor medische microbiologie van de universiteit Nijmegen, UMC St Radbout. U kunt hier ook meer over lezen op de pagina van schimmeldiagnostiek